⭐️ 60 dagers full returrett | Gratis retur og bytte ⭐️

Ofte stilte spørsmål

Q: Hvordan virker en holdningstrøye?
Holdningstøy er designet for å stimulere muskelminnet og forbedre holdningsbevisstheten. Avhengig av området på huden finnes det mellom 20.000 og 80.000 nervereseptorer per kvadratcentimeter hud. Det er disse reseptorene som gjør det mulig å føle og reagere på berøring, press og temperatur. Disse nerveendene sender signaler til hjernen, noe som medfører at spente muskler slapper av, samtidig som de mer inaktive musklene aktiveres og trekker seg sammen.

Holdningstøy bidrar til å skape en konstant strøm av informasjon fram og tilbake mellom nervereseptorene i huden og hjernen. Resultatet blir at musklene samarbeider, fungerer og beskytter utsatte muskler, samtidig med at det øker ens ytelse og forbedrer tilheling. Her er det viktig å understreke at holdningsklær er et supplement til trening og fysioterapi og ikke et produkt som kan brukes selvstendig til å behandle eller forebygge skader.

Q: Hvilken størrelse skal jeg velge?
Se størrelsesguidene for å være sikker. Hvis du ligger mellom to størrelser bør du oftest velge den minste størrelsen i T-skjorte, bukser og sports-BH. Hvis du ligger mellom to størrelser i SpinalQ eller MyLign Pro bør du oftest velge den største størrelsen. Er du i tvil bør du kontakte oss

Q: Når skal jeg bruke klærne?
Når som helst! Når du trener, handler, går tur, reiser, gjør rent, arbeider eller mens du utfører andre aktiviteter. Til folk med fysiske problemer kan trøyen gi mer fokus på kroppsholdningen under aktivitetene og dermed bidra til å avlaste det utsatte området.

Q: Hvor lang tid om gangen bør jeg bruke tøyet?
Alle er forskjellige, og musklene dine aktiveres hele tiden ved bruk av klærne. Som en generell regel kan man starte med å ha på trøyen 30-60 minutter daglig i den første uken. Etter hvert som kroppsholdningen gradvis endres og de inaktive musklene aktiveres, kan man øke tiden etter behag. Denne gradvise tilvenningen tillater en glidende og skånsom overgang til å vedlikeholde en optimal kroppsholdning i lengre og lengre tid om gangen.

Q: Når vil kroppsholdningen endre seg?
Du vil kunne merke og oppleve en endring i kroppsholdningen med det samme. Du bør likevel være tålmodig, fordi kroppen trenger tid til å venne seg til å opprettholde den gode holdningen. Nye vaner skapes best ved å bruke holdningsklær i kombinasjon med normale aktiviteter som å gå tur, arbeide, trene (fitness, riding, sykle, løpe og så videre). Slik blir den nye kroppsholdningen forsterket av bevegelse. Bevegelser du utfører oftest i løpet av en alminnelig dag, vil ha den største innvirkningen på hvor hurtig muskelhukommelsen endres. Avhengig av disse faktorene vil fysiske endringer være mest merkbare etter at du har brukt klærne i omkring 60-90 dager.

Q: Er det noen som ikke bør benytte produktene?
Personer med alvorlige sykdomstilstander eller fysiologiske begrensninger bør konsultere en fysioterapeut, manuellterapeut, kiropraktor, lege eller faglig kyndig behandler før de bruker klærne. Hvis man er nylig operert, bør man snakke med en lege eller fysioterapeut om det er for tidlig å begynne å arbeide med kroppsholdningen. Generelt sett anbefaler vi heller ikke at barn og unge under 18 år bruker produktene uten å ha konsultert med en lege eller fysioterapeut.

Q: Hvor stramt skal Alignmed-klærne sitte?
Alignmed er designet til å sitte tett på kroppen. De bør være tettsittende, men ikke ukomfortable. Du skal merke at du retter deg opp når du har produktet på. Merker du ikke det, bør du høyst sannsynlig ha en størrelse mindre. Hvis trøyen har overflødig stoff krøllet sammen foran eller bak ved skuldrene, kan det skyldes at den er for stor. Hvis du ikke får den riktige størrelsen med det samme, kan du bare sende produktet tilbake som beskrevet i den vedlagte bytteveiledningen (du finner den i esken når du mottar produktet) innen 60 dager etter at du mottok produktet. Når produktet ankommer, sender vi den ønskede størrelsen til deg. 

Q: Hvordan tar jeg best vare på produktene?
Alignmed-produkter kan maskinvaskes ved maksimalt 30 grader, men for å oppnå lengst mulig levetid på produktene, anbefaler vi at du håndvasker dem. De må ALDRI legges i tørketrommel fordi slik behandling ødelegger klærne. 

Q: Er det noen garanti for færre spenninger eller en bedre holdning?
Siden alle mennesker er forskjellige er det ikke noen garanti for at holdningstøy vil ha den ønskede effekten på deg. Men de aller fleste av dem som bruker produktene opplever en markant forbedring. Derfor har vi alltid 60 dagers full returrett når du handler hos Anodyne.no. Vi har en returrate på under 4 %, noe som tilsvarer 1 av 25 brukere.

For å forbedre sjansene for suksess må du også bare bruker produktene etter forskriftene. For hyppig bruk av holdningstøy kan også ha bivirkninger, som hodepine, kjevesmerter, ryggsmerter og ømhet i nakke og skuldre, men dette er svært individuelt. Derfor er det viktig at du leser den vedlagte guiden grundig og husker at kroppen langsomt skal venne seg til en ny kroppsholdning. Du er alltid velkommen til å kontakte Anodyne hvis du har spørsmål om bruken av holdningstøy.

Q: Hvor lenge holder trøyen min?
Det avhenger av hvordan du behandler den og hvor ofte og lenge du bruker den. Som med alle andre klær vil klærne vise tegn på slitasje avhengig av hvor mye det brukes. Holdbarheten avhenger spesielt av at klærne IKKE tørkes i tørketrommel eller vaskes i vann over 30 grader i maskin. Vi anbefaler håndvask for å oppnå lengst mulig levetid på produktene.

Q: Hvordan skiller trøyen seg fra en sele?
Holdningstøy er ikke en sele eller fast ryggstøtte! Den endrer kroppsholdning din ved å hjelpe kroppen med å støtte seg selv og ved å aktivere inaktive muskler som er svake, ubalanserte eller dysfunksjonelle. Kroppen er ikke fiksert som ved bøyler og støttesystemer som hemmer all bevegelse. Med slikt utstyr begrenser man kroppens bevegelighet, noe som svekker musklene over tid. Samtidig blir kroppen avhengig av den ytre mekaniske støtten. Produktene fra Alignmed stimulerer musklene; - de fikserer dem ikke.

Q: Hva er returpolitikken deres?
Vi ønsker at du skal være fullt ut tilfreds med kjøpet ditt. Vi garanterer at våre produkter er frie for fabrikasjonsfeil når du mottar dem, og skulle en vare mot forventning ha en fabrikasjonsfeil tar vi den defekte varen tilbake med det samme og refunderer det innbetalte beløpet fullt ut eller bytter trøyen med en ny. Alminnelig slitasje på produktene, eller skader som følge av feilaktig bruk dekkes ikke av reklamasjonen. Les forøvrig våre handelsbetingelser.

Vi tilbyr 60 dagers full returrett etter kjøpet hvis du ikke er tilfreds med produktet. Produktet må leveres tilbake til Anodyne® i god stand, uten sterk lukt av eksempelvis parfyme eller røyk, med tilhørende original emballasje og alle vaske- og produktmerker intakt. Du kan gjerne bruke og vaske produktet med parfymefritt vaskemiddel innen de 60 dagenes returrett, men er produktet på noe tidspunkt tørket i tørketrommel før det leveres tilbake, kan vi avvise å refundere det betalte beløpet, da produktet blir ødelagt av slik behandling.

 

✓ Spar 10% ekstra på kjøpet