Review

Møt fysioterapeut Sigurd Groven. En inspirerende 5 barnsfar som fikk livet snudd opp ned etter at han ble lam i 2015. Se hvordan han bruker våre produkter og les hans inndypende anmeldelse av oss.

 

 

Etter en sykkelulykke i 2015 ble jeg lam fra brystet og ned. Fra å være en særdeles aktiv 5 barnsfar, fysioterapeut og bedriftseier måtte jeg innstille meg på et liv i rullestol.

Under rehabilitering fikk jeg prøve ut ulike typer korsetter for å bedre sittebalanse, holdning og øvre kroppskontroll. Siden skaden gjorde meglam fra brystnivå har jeg ikke fungerende mage og korsryggsmuskulatur lenger. Jeg ble aldri komfortabel med hverken ortopedisk tilpassede korsetter eller ulike typer elastiske korsetter. Jeg begynte derfor å lete etter en løsning som kunne gi meg bedre sittebalanse, holde magen på plass, samt avlaste nakke og skuldre. Etterhvert kom jeg over holdningstøy fra Anodyne og bestemte meg for å teste ut dette. Effekten var umiddelbar! Jeg ble meget overrasket over hvor godt produktet fungerte og forstod raskt at dette var nøyaktig det jeg trengte for å få bedre funksjon og forebygge belastningsproblematikk i rygg, skulder og nakke. Siden jeg mangler kjernemusuklatur synker jeg sammen i holdningen og dermed kommer nakke og skuldre i en biomekanisk ugunstig posisjon.

 

Etter at jeg begynte å bruke holdningstøy fra Anodyne har smertene fra nakke og skuldre avtatt og jeg sitter mye bedre i balanse i rullestolen. Jeg har også fått bedre blodtrykkskontroll pga økt buktrygg. Magen holdes inne og er mindre skjemmende rent kosmetisk. En annen positiv bieffekt er at jeg ikke lenger sliter med sure oppstøt. Gastroøsofoagal reflux, eller "sure oppstøt" kan forverres når man har dårlig kroppsholdning. Jeg merker ikke at jeg har på tøyet og det er meget komfortabelt å bruke også under trening.

 

Dårlig holdning er en svært pre-disponerende faktor for utvikling av muskel skjelettplager fra rygg, nakke og skuldre. I dagens moderne samfunn sitter vi altfor mye foran PC-skjermer, nettbrett, telefoner osv, noe som ofte gir seg utslag i dårlig holdning. Holdningstøy er ikke en erstatning for fysisk aktivitet, habiliterende eller rehabiliterende trening, men det kan være et svært nyttig supplement for å unngå å utvikle slike plager. Det vil også kunne være et viktig bidrag for å bli bedre når plagene først har oppstått! Tøyet kan bidra til å understøtte og re-aktivere muskulatur som har ugunstige arbeidsforhold og dermed bidra til raskere og mer effektiv rekonvalesens. Dette til motsetning fra andre typer tøy med "støttefunksjon" som dessverre kan gi motsatt effekt ved å deaktivere muskulaturens naturlige stabiliserende funksjon på kroppens ulike ledd.

 

Sigurd Groven - Fysioterapeut